एजेन्सी- ओखरको सेवन स्वास्थ्यका लागि निकै फाइदाजनक हुन्छ । ओखर सुक्खा फल हो। ओखरलाई ऊर्जाको घर भनिन्छ। ओखरमा भिटामिन ई, प्रोटिन, फाइबर, ओमेगा ३, क्याल्सियम, म्या:-ग्नेसियम, आइरन, फस्फो:-रस र फोलिक एसिड प्रचुर मात्रामा पाइन्छ, जुन शरीरका लागि फाइदाजनक हुन्छ । तर ओखर भिजाएर सेवन गर्दा स्वास्थ्यलाई धेरै फाइदा हुन्छ ।
सुक्खा ओखरको तुलनामा भिजेको ओखरमा बढी फाइदाजनक हुन्छ । यसबाहेक हरेक बिहान खाली पेटमा भिजाएको ओखरको सेवनले धेरै रोग निको हुन्छ । साथै यसको सेवन गर्भवती महिलाका लागि पनि फाइदाजनक हुन्छ । यस लेख मार्फत जान्नुहोस् भिजेको ओखर खाँदा हुने स्वास्थ्य लाभका बारेमा।
गर्भवती महिलाहरुको लागी लाभदायक
भिजेको ओखरको सेवन गर्भवती महिलाका लागि निकै फाइदाजनक मानिन्छ । किनभने ओखरमा ओमेगा–३ फ्या:-टी एसिड प्रचुर मात्रामा पाइन्छ । ओमेगा–३ फ्या:-टी एसिडले गर्भमा रहेको बच्चाको मस्तिष्क विकासमा मद्दत गर्छ । चिकित्सकको सल्लाहमा ओखर सेवन गर्दा आमा र गर्भमा रहेको बच्चा दुवैका लागि फाइदाजनक हुन्छ ।
मुटुलाई स्वस्थ राख्न फाइदाजनक हुन्छ
भिजाएको ओखरको सेवन मुटुलाई स्वस्थ राख्न निकै फाइदाजनक मानिन्छ । किनभने ओखरमा ओमेगा ३ फ्या:-टी एसि:-ड प्रशस्त मात्रामा पाइन्छ, जुन मुटुका लागि फाइदाजनक हुन्छ । ओमेगा-३ फ्या:-टी एसि:-डले शरीरबाट खराब कोले;-स्ट्रोल घटाएर राम्रो कोले:-स्ट्रोल बनाउन मद्दत गर्छ, जुन मुटुका लागि फाइदाजनक हुन्छ।
पाचन प्रक्रिया सुधार गर्न लाभदायक
भिजाएको ओखरको सेवन पाचन क्रियालाई स्वस्थ राख्न निकै फाइदाजनक मानिन्छ । किनकि ओखरमा प्रशस्त मात्रामा फाइबर पाइन्छ, जसले पाचन क्रियालाई ठिक राख्न मद्दत गर्छ। साथै यसको दैनिक सेवन गर्नाले कब्जियतको समस्या पनि हट्छ ।