एजेन्सी- दूध पिउनु मानव स्वास्थ्यका लागि निकै फाइदाजनक हुन्छ । दूधमा धेरै पोषक तत्त्वहरू हुन्छन्, जसले शरीरलाई स्वस्थ बनाउँछ। धेरैले बजारमा बेच्ने सप्लि:-मेन्टमा दूध मिसाएर पिउने गर्छन् भने धेरैले दूधसँग बिस्कुट, ब्रे-ड खाने गर्छन् । तर गलत तरिकाले दूध पिउनाले यसको पोषक तत्त्व घट्छ। यस्तो अवस्थामा दूधमा मखाना, बदाम र किसमिस मिसाएर पिउने हो भने स्वस्थ रहन्छ । आज हामी यस पोस्ट मार्फत दूधलाई कसरी बढी फाइदाजनक बनाउन सकिन्छ भनी बताउनेछौँ ।
यस तरिकाबाट पोषक तत्त्व बढाउनुहोस्
स्वास्थ्य विज्ञहरूका अनुसार दूधमा सबै पोषक तत्त्व प्राप्त गर्न मखना, बदाम र किसमिस मिसाएर खान सकिन्छ । यसका लागि दूध उमाल्नुहोस्। अब यसमा मखना, बदाम र किसमिस मिसाउनुहोस्। केही बेर छोड्नुहोस्। त्यस पछि पिउनुहोस्। यसो गर्नाले दूधको पौष्टिक तत्त्व त बढ्छ नै यसको स्वाद पनि धेरै गुणा बढ्छ । दूधमा मखना, बदाम र किसमिस मिसाएर खानुका अन्य धेरै फाइदाहरू छन् । जान्नुहोस्….
तौल बढाउनमा फाइदाजनक
यदि पातलो र कमजोर हुनुहुन्छ भने तपाइँ केहि तौल बढाउन खानुहुन्छ तर तपाइँको तौल बढ्दैन भने, दूधमा मखना, बदाम र किसमिस मिसाएर सेवन गर्नाले धेरै फाइदा हुन्छ। यसले तौल बढाउन मद्दत गर्छ। हरेक रात सुत्नुअघि यो विधिबाट दूध पिउनुपर्छ ।
एनीमि:-याबाट बच्न
कमजोरीका कारण धेरैलाई रक्तअल्पता हुन्छ । रगतको कमीका कारण पनि यो रोग लाग्ने गर्छ । यस्तो अवस्थामा तपाईलाई चक्कर लाग्ने, अल्छी लाग्ने, शरीर दुख्ने, थकान महसुस हुने जस्ता समस्या हुन्छ तर यदि तपाईले दूधमा मखना, बदाम र किसमिस मिसाएर पिउनुभयो भने यो रोगबाट बच्न सकिन्छ ।
शरीरमा ऊर्जा बढाउन
यदि तपाई दिनभर निरन्तर काम गर्नुहुन्छ वा अध्ययन गर्नुहुन्छ भने तपाईलाई धेरै थकान लाग्छ। तर दूधमा मखना, बदाम र किसमिस मिसाएर पिउनाले ऊर्जा बढ्छ। हरेक रात सुत्दा वा बिहानको खाजामा यो दूध सेवन गर्न सक्नुहुन्छ।