पुन: तताएर खाँदा मानव स्वास्थ्यलाई घातक हुने ४ खाने कुराहरु

एजेन्सी – हाम्रो व्यस्त जीवनशैली को कारणले हामी धेरै बाहिरको खाने कुरा खान रुचाउने गर्छौ वा घरमा भएको खाने कुरालाई पुन २ पल्ट तताएर खाने गर्छौ । तर पकाई सकेको खानालाई फेरी पुन २ पल्ट तताएर खानाले हाम्रो स्वस्थालाई हानीकारक हुन् सक्छ ।

हामीले कुन-कुन खाने कुराहरु तताएर खादा हाम्रो स्वास्थ्यलै हानी हुन्छ त ?:

१. आलु : आलुमा हामी धेरै पोषण तत्वहरु पाउन सक्छौ तर यदि हामीले आलुलाई २ पटक  तताएर खाने गर्नाले यसबाट  पोषण तत्वहरु नास भएर जाने गर्छ।  यसले हाम्रो स्वास्थमा पनि असर गर्ने सक्छ।

२. साग : पालुंगोको सागमा थुप्रै पोषण तत्वहरु हुने गर्छ । तर यसलाई दोहोर्याएर तताएमा यसको  पोषण तत्वहरु नास हुनसक्छ।

३. मासु : मासुजन्य खानेकुराहरुलाई पुन: तताएर खानाले यो बिष पनि बन्न सक्दछ जसको कारणले मानव  शरीरलाई असर पुर्याउछ।

४. च्याउ : च्याउ जस्तै अन्य खाने कुराहरु  पुन: तताएर खाने गर्नाले स्वस्थालाई हानी पुर्याउन  सक्छ।  त्यसैले यस्तो खाने कुराहरुलाई  पुन: तताएर खाने नगर्नुहोस ।

प्रकाशित : बुधबार, कार्तिक १५, २०७४१६:३४

आफ्नो मत ब्यक्त गर्नुहोस् :

जाडो महिनामा यी १२ कुरालाई ख्याल गरि स्वस्थ रहनुहोस्!